Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους απεργούς της Coca - Cola 3E. Παρουσία εργαζομένων από ΕΥΑΘ και ΕΛΒΟ

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca-Cola» από τη Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς της «Coca-Cola» έστειλε η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, το απόγευμα της Δευτέρας.
 Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Τοσίδης, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην «Coca-Cola» και εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας, ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Σωματείου
Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η πολυεθνική, αφού αποφάσισε το κλείσιμο των εργοστασίων σε Θεσσαλονίκη και Βόλο και τη μεταφορά τους στη Βουλγαρία για να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, με τα μεροκάματα πείνας που ισχύουν εκεί, θέλει τώρα να συρρικνώσει και το τμήμα διανομής, απολύοντας 32 εργαζόμενους. 
 Ο αγώνας των εργαζομένων στην Κόκα - Κόλα για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια είναι υπόθεση όλων όσοι βιώνουμε τις επιπτώσεις της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και μεγαλοεπιχειρηματιών. 
 Είναι η ίδια πολιτική που δίνει το δικαίωμα στους μεγαλοεργοδότες να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες, όπως συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ "Αρβανιτίδης" και αλλού. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει μικρομάγαζα. Η ίδια πολιτική που κλείνει δημόσιες δομές Υγείας, που ξεπουλά την ΕΛΒΟ, που ιδιωτικοποιεί την ΕΥΑΘ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, για τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι’ αυτό ο αγώνας των εργαζομένων στην Κόκα -Κόλα είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών. Η νίκη θα είναι όλων των εργαζομένων».
 Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Ζαμπέτογλου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και ο Κώστας Ηλιού, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Τούμπας.
 Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της Coca cola-3Ε καλεί τα λαϊκά στρώματα της Θέρμης η Λαϊκή Επιτροπή και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στο πολιτιστικό κέντρο Τριαδίου.
 Στην Πάτρα, το σωματείο εργατοϋπαλληλικού προσωπικού της COCA COLA αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 13 Φλεβάρη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόφασή της για κλείσιμο του εναπομείναντος τμήματος αποθήκευσης και διανομής στην αχαϊκή πρωτεύουσα, πετώντας στο δρόμο της ανεργίας 30 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου