Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΥΑΘ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη, 12/05/14
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            
Όταν ο Όλι Ρεν απαντούσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τηρεί ουδέτερη στάση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας διαχείρισης ύδατος κάποιοι πανηγύριζαν ότι άρα δε μας επέβαλλαν οι (καλοί;) τροϊκανοί και οι ευρωπαίοι ειδικά την ιδιωτικοποίηση των νερών, αλλά την επέλεξε η κακή ελληνική κυβέρνηση… Αυτό που εντέχνως υποβαθμίστηκε είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ίδιες απαντήσεις δηλώνει «ότι η δημιουργία ρυθμιστικής αρχής και κατάλληλου περιβάλλοντος αγοράς είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της επιτυχίας» (της ιδιωτικής ή της δημόσιας διαχείρισης)…
Την ταμπέλα της ρυθμιστικής αρχής την έβαλαν νύχτα οι συγκυβερνώντες στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων με μια τροπολογία - παράγραφο, χωρίς υποδομές και προσωπικό, επίτηδες υποβαθμισμένη, αναντίστοιχη με το μέγεθος της ευθύνης και του έργου που αναλαμβάνει…
Όμως το «κατάλληλο περιβάλλον αγοράς» είναι αυτό που τους ενδιαφέρει να διασφαλιστεί. Τι σημασία αν είναι φυσικό μονοπώλιο το νερό; Τι σημασία αν είναι στοιχείο απολύτως απαραίτητο για τη ζωή και φυσικός πόρος υπό πίεση; Βάλτε ότι ταμπέλα θέλετε (ιδιωτική, δημοτική, διαδημοτική) μας λένε, αλλά «Περιβάλλον Αγοράς» πάνω από όλα! Επιχειρηματικότητα γύρω από το νερό και την αποχέτευση, όπως όλα τα εμπορεύματα! Όλα πωλούνται κι όλα αγοράζονται!
Αυτό νοιάζει την ΕΕ να διασφαλιστεί και διασφαλίζεται, είτε με την τωρινή μορφή της εισηγμένης ΑΕ του Δημοσίου, είτε με την ιδιωτικοποίηση, είτε με τον λαϊκό καπιταλισμό της κίνησης 136, είτε με την δημοτικοποίηση που είναι ύπουλη ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα, δεν είναι καν λιγότερο κακό. Αφού οι Δήμοι όλες τις υπηρεσίες τους τις προωθούν σε ιδιώτες μετατρεπόμενοι ολοένα κι εντονότερα σε μπροστάρηδες ελαστικών εργασιακών σχέσεων και απολύσεων και σε μακρύ φορομπηχτικό χέρι του αστικού κράτους, ελέω Καλλικράτη. Ο λαός και οι εργαζόμενοι παραμένουμε εγκλωβισμένοι, με ευθύνη και των συνδικαλιστικών ηγεσιών του ΣΕΕΥΑΘ, μεταξύ επιλογών που θυμίζουν από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!
Στον αντίποδα των παραπάνω διεκδικούμε να ανοίξει ο δρόμος για ενιαίο κρατικό φορέα νερού που θα διασφαλίζει πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες κι όχι τις επιχειρηματικές. Θα παρέχει φθηνό, ποιοτικό νερό και αποχέτευση για όλο το λαό με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.
Όπως ακριβώς στην περίπτωση του νερού που την ξέρουμε καλά εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έτσι γίνεται και στην Υγεία και την Παιδεία και όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της οικονομίας. Δεν είναι μόνο οι τωρινοί συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη, δεν είναι η δήθεν «μπόρα» της κρίσης. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση! Δεν αλλάζει, δεν «ομορφαίνει», δεν γυρίζει υπέρ των λαών, μόνο ξηλώνεται από τους λαούς! Γιατί έχει χτιστεί από το βιομηχανικό και τραπεζικό κεφάλαιο ώστε να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα δικά του συμφέροντα και όχι των λαών. Όλα για το κέρδος και το Κεφάλαιο! Όλα αυτά που ζούμε με την κρίση είναι μέτρα σε εφαρμογή κατευθύνσεων από την Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), που την ψήφισαν όλοι εκτός ΚΚΕ, που απλά επιταχύνθηκαν με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση.
Μας ειρωνεύονται με τα «success story» τους και την «έξοδο στις αγορές», έχοντας εξαθλιώσει τον λαό, για να μην χάσουν τα κέρδη τους οι τράπεζες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Παίζουν με τις λέξεις όταν μας λένε ότι τελειώνουν τα μνημόνια, γιατί ξέρουν ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ έχουν θεσμοθετήσει μνημόνια κι επιτηρήσεις διαρκείας.
Στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται δεν «ψαρώνουμε» από τους δήθεν «ανεξάρτητους» κι «ακομμάτιστους» που απλά δεν θέλουν να υποστούν την καθίζηση των κομμάτων τους. Δεν στηρίζουμε τα φασιστικά μαντρόσκυλα του συστήματος, ούτε θολά ποτάμια – αναχώματα του εκδοτικού - μιντιακού, κι όχι μόνο, κατεστημένου.
Σε αυτές τις εκλογές, τοπικές και ευρωεκλογές, δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη!
Εμείς στην ΕΥΑΘ ξέρουμε καλά από «blouzaki story» και δε θα την ξαναπατήσουμε!
Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας! Δίνουμε ενιαία πολιτική απάντηση και στις τρεις κάλπες!
Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες, γυρίζουμε την πλάτη σε όλους τους διαπιστευμένους υπηρέτες της ΕΕ! 

Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΥΑΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου