Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δ. Θεσσαλονίκης

Την αντίθεσή της στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του μηχανουργείου του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει η παράταξη της ΔΑΣ στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, καθώς την Παρασκευή 29 Νοέμβρη πραγματοποιείται διαγωνισμός που θα παραχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη συντήρηση και επισκευή όλων των οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι οι παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο του Σωματείου (ΑΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΕΕ) καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένων την ημέρα του διαγωνισμού, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν αυτή τη στάση τους με τα γνωστά επιχειρήματα, που και η διοίκηση του δήμου χρησιμοποιεί («η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου σώζει από ιδιωτικοποίηση την καθαριότητα» κ.α.).



Η ΔΑΣ καταγγέλλει επίσης την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και του δημόσιου τομέα, που φέρνουν την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Επιμένει στην πρότασή της για στάση εργασίας και συγκέντρωση την ημέρα του διαγωνισμού με αιτήματα, μεταξύ άλλων, να φύγουν οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων και να μην γίνει καμιά απόλυση - «διαθεσιμότητα» εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου