Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι συνδικαλιστές που δικάζονταν για τις κινητοποιήσεις στο «Τζάμπο»

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που έγινε στο κατάστημα «Τζάμπο» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 31 Γενάρη του 2009 καθώς δεν τεκμηριώθηκε άσκηση βίας.

Οι συνδικαλιστές δικάστηκαν στο Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώσυγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις. Ακούστε εδώ τι είπε για την αθώωση των συνδικαλιστών, ο Γιώργος Τσαμπούκης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, μιλώντας στον «904 Θεσσαλονίκη Αριστερά στα FM».

Η κινητοποίηση στο «Τζάμπο» έγινε εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, ως απάντηση του ταξικού κινήματος στο καλά οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης - πολυεθνικής, με την επιστράτευση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών να ποινικοποιήσουν τον αγώνα που βρισκόταν σε εξέλιξη ενάντια στην απόλυση νεολαίου συνδικαλιστή.

Στο μεταξύ, την Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί και να σταματήσει «την απαράδεκτη και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση των Δικαστηρίων για την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού», επανακατέθεσε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την ένταση των διώξεων και των καταδικών σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η Επίκαιρη Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου